Lamsleer geschikt voor kleding

Veel lamsleer is geschikt voor het maken van kleding. Het is echter afhankelijk van de uitstraling die u wilt bereiken welk patroon en type lamsleer u gaat gebruiken. Lamsleer is er en vele soorten en uitstralingen. Kijk bij onze actuele voorraad voor de verschillende soorten.

Nappa

Glad leer van de toplaag van de huid, zowel in een matte als een iets glanzende finish te krijgen. Dit leer is sterk en toch soepel.

Suède

Suède is een benaming voor leer met een ruwere structuur vaak gemaakt van de binnenzijde van de huid of van de tweede laag van een huid. De gladde laag (opperhuid) waar de haren gezeten hebben is dan niet meer zichtbaar. Suède heeft een wat geborstelde structuur en lijkt daardoor wat op stof. Het voelt vaak soepel en zacht aan en is geschikt voor het maken van kleding, wel is het iets gevoeliger voor vlekken en vuil. Suède is er in verschillende kwaliteiten van upper suède tot split suède, afhankelijk van hoe dicht het leer op de bovenzijde van de huid heeft gezeten.

Nubuck

Met nubuck leer of leder is een leersoort die aan de bovenzijde wat geschuurd is waardoor er een zachte en fluweelachtige uitstraling ontstaat, het is vaak gemaakt van de bovenste laag van het leer waardoor het qua sterkte overeenkomt met nappa leder alleen heeft het een matte uitstraling, ook nubuck is wat gevoeliger voor vlekken dan glad leer. Dit nubuckleder kan ook gevet zijn hierdoor krijgt het weer een wat stoerdere uitstraling en is het beter bestand tegen weersomstandigheden en vlekken.

Geitenleer

Leer van geiten is er in veel verschillende soorten en maten, van fijn en zacht, soms wel zachter dan lamsleer tot aan stevig en stug waardoor er zeer veel toepassingen voor zijn van bijvoorbeeld leren handschoenen tot aan het bekleden van kleine meubels.

Het grote voordeel van lams en geitenleer is dat het over het algemeen met de normale naaimachine met een leernaald te stikken is. Dit in tegenstelling tot rundleer dit is vaak stugger en moeilijker te stikken. Het gewicht per vierkante meter van lamsleer is ook prettiger voor het maken van kleding. Rundleder is op dezelfde dikte vaak zwaarder en stugger en wordt vaak gebruikt voor het maken van tassen, bekleden van meubels en auto interieurs.